Opća gimnazija

Opća gimnazija

Poziv za dostavljanje ponude za realiziranje učeničke ekskurzije završnih razreda u šk. 2019./2020. godini

Predmet poziva: Poziv za dostavljanje ponude za realiziranje učeničke ekskurzije završnih razreda u šk. 2019./2020. godini. Tekst poziva nalazi se u prilogu/galeriji.

Obilježen Dan osoba s Down sindromom

Opća gimnazija KŠC-a ''Sv. Franjo'' sudjelovala je, zajedno sa štićenicima Zavoda za odgoj i obrazovanje osoba sa smetnjama u psihičkom i tjelesnom razvoju Tuzla, u obilježavanju Svjetskog dana osoba s Down sindromom. Kroz niz zajedničkih aktivnosti ostvarena je suradnja i s Elektrotehničkom školom Tuzla te Saobraćajnom školom Tuzla. Učenici su imali prigodu posjetiti Zavod, upoznati njihove štićenike te razmijeniti iskustva kako s njima tako i sa svojim vršnjacima iz spomenutih škola.

Sretan Dan neovisnosti!

Sutra je Dan neovisnosti Bosne i Hercegovine te je neradni dan. Svim učenicima i uposlenicima želimo sretan praznik.

Ususret Svjetskom danu sindroma Down

Danas je u Zavodu za odgoj i obrazovanje osoba sa smetnjama u psihičkom i tjelesnom razvoju započelo niz pripremnih aktivnosti kojima će se u Gradu Tuzli obilježiti 21. ožujak, Svjetski dan Downovog sindroma. Naši gimnazijalci su zajedno sa štićenicima Zavoda te učenicima Saobraćajne i Elektrotehničke škole izrađivali šarene papirne čarapice koje simboliziraju različitosti. Voditeljica ove aktivnosti bila je profesorica Ivana Milosavljević.

Održano drugo predavanje na temu ''Ovisnosti''

Danas je u školskom amfiteatru održano drugo stručno predavanje u okviru projekta "Umjetnošću do zdrave zajednice". Na ovaj način uspostavljena je suradnja između Klinike za psihijatriju i Doma zdravlja Tuzla s Općom gimnazijom ''Sveti Franjo''. Predavači su bili dr. Miralem Mešanović, medicinska sestra Meliha Hrustić i socijalni radnik Nedim Osmanović. Oni su učenicima trećega i četvrtoga razreda govorili o vrstama ovisnosti, simptomima, načinu liječenja i iskustvima iz prakse.

Stranice

Pretplati se na RSS - Opća gimnazija