Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u menu_set_active_trail() (red 2405 od /home/kscadm/public_html/portal/includes/menu.inc).

Opća gimnazija

Opća gimnazija

Humanitarna akcija MARIJINI OBROCI

Mary's Meals je humanitarna organizacija koja djeci u najsiromašnijim zemljama svijeta omogućava jedan obrok dnevno u sklopu škole. To je u većini slučajeva i jedini obrok koji ta djeca imaju tijekom dana. Vođeni tom idejom, predstavnici ove organizacije žele smanjiti glad u svijetu i povećati broj djece koja pohađaju školu te im nudeći hranu i obrazovanje, daju nadu i mogućnost za ostvarivanje bolje budućnosti. Cijena cjelogodišnje prehrane za jedno dijete iznosi svega 30 KM.

Tijekom studenoga i prosinca 2015. godine šest učenica drugoga razreda Opće gimnazije osmislile su i provele akciju Jedan odjel – jedno dijete. Cilj akcije bio je prikupljanje sredstva za jednogodišnju prehranu barem jednog djeteta, odnosno 30 KM. Učenice su u svakome odjelu održale predavanje i prikazale film Dijete 31 te su upoznale učenike naše Gimnazije s ciljevima, djelovanjem i postignućima organizacije Mary's Meals. Učenici su pokazali veliku humanost te je od devet odjela i njihovih profesora prikupljeno ukupno 637 KM. Taj je iznos dostatan za cjelogodišnju prehranu 21 djeteta. 

Kategorija: