Osnovna škola

Osnovna škola

Izložba o Anni Frank

Proteklih 20 dana hodnike naše škole ukrašavala je izložba o Anni Frank, svjetski poznatoj židovskoj djevojčici koja je stradala tijekom II. svjetskog rata. Sama izložba dio je jednog puno šireg projekta pod nazivom „Historija, Istorija, Povijest – Lessons for Today“ financiranog od strane EU.
Projekt je pokrenula Kuća Anne Frank u suradnji sa lokalnim partnerskim organizacijama iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine (Inicijativa mladih za ljudska prava – YIHR i Humanost u akciji – HIA), Srbije i Makedonije.
Izložba je osmišljena 2008. godine, a trenutačno se prikazuje u više od četrdeset zemalja svijeta. Sastoji se od trideset i dva panela o životu i dnevniku Anne Frank, njezinoj obitelji i povijesnim događajima koji su doveli do holokausta.
Ono po čemu je ova izložba posebna jest što se u razgledavanju koristi metoda vršnjačke edukacije. Naime, cijeli je projekt osmišljen na način da mladi ljudi pričaju svojim vršnjacima o životu Anne Frank. Tako je 10 naših učenika osmih i devetih razreda prošlo dvodnevnu edukaciju tijekom koje su osposobljeni da mogu kvalitetno prezentirati sadržaj izložbe.
Osim što su mnogo naučili o samom sadržaju izložbe, naši mladi vodiči također su učili kako učinkovito i uvjerljivo prezentirati neki sadržaj svojim vršnjacima.
U dvadeset dana koliko je izložba krasila naš Centar organizirano ju je posjetilo 300-tinjak učenika drugih škola iz grada Tuzle.

Kategorija:

Galerija: